Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cepti kartupeļi ar rozmarīna sāli

Sastāvdaļas
  • 1,5 kg kartupeļu
  • 20 g svaiga rozmarīna
  • 4 ķiploka daiviņas
  • olīveļļa
  • sāls
It kā tie paši ierastie kartupeļi, taču ar paša gatavotu rozmarīna sāls niansi. Šī būs lieliska piedeva pie ierastajiem gaļas vai zivs ēdieniem.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Uzsildi cepeškrāsni uz 50 grādiem. Kafijas dzirnaviņās vai blenderī samal 2/3 rozmarīnu un tikpat daudz sāli, cik vien smalki var un sāls kļuvis zaļš. Maisījumu izkaisi cepešpannā un atstāj kaltēties uz 30 minūtēm. Pēc tam izņem un atkal kafijas dzirnaviņās vai blenderī sasmalcini. Ļauj atdzist istabas temperatūrā.
2
Tkmēr mizo kartupeļus un sagriez daivās. Liec katlā, aplej ar aukstu ūdeni, pievieno 1 tējk. rozmarīna sāls, ķiploka daiviņas, atlikušo rozmarīnu un vāri līdz kartupeļi ir mīksti. Kartupeļus nokās un ļauj tiem atdzist.
3
Uzsildi cepeškrāsni uz 220 grādiem, cep kartupeļus apmēram 30-60 minūtes (atkarībā, cik brūnus tos vēlies). Regulāri apmaisi. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar atlikušo rozmarīna sāli.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni