Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sautējums ar mežacūkas gaļu un burkāniem

Sastāvdaļas
  • 700g meža cukas šķiņķis
  • 500ml liellopa gaļas buljons
  • 1 buntīte burkānu ar lakstiem
  • 1gl. sauss sarkanvīns
  • 1 puravs (tikai zaļā daļa)
  • 1 sīpols
  • 2-3 kiploka daiviņas
  • 2 cm ingvera sakne
  • 1-2 lauru lapas
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 2-3 oregano zariņi
  • milti
  • sviests
  • sāls un svaigi malti pipari
Aizvien vairāk cilvēku savā ēdienkartē iekļauj tieši medījumu gaļu, jo ir zināms, lopiņš audzis brīvā dabā, sev ierastā vidē. Vienīgi, vēlamies atgādināt, lietojiet uzturā tikai laboratoriski pārbaudītu un termiski apstrādātu gaļu!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriezt palielos gabalos un apviļāt miltos. Sīpolu un ķiploku smalki sagriezt, ingveru sarīvēt uz rīves. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu, apcept tajā sīpolus, ķiplokus un ingveru. Pievienot gaļu un apcept no visām pusēm. Pievienot buljonu un vīnu, lauru lapas, timiānu, oregano, puravu un sautēt uz lēnas uguns zem vāka apm. 1 stundu.
2
Burkānus notīrīt, zaļumus nogriezt lai paliek "astītes", sagriezt mazākos gabalos. Pievienot burkānus katlā un zem vāka sautēt vēl 1 stundu. Pēc garšas pievienot sāli un piparus.
3
Šo sautējumu var pagatavot arī multivārāmā katlā. Pēc receptes gaļu, sīpolus, ķiplokus un ingveru apcept pannā, pārlikt multivārāmā katlā, pieliet šķidrumu un sautēt 1 stundu režīmā "Sautēšana". Pēc stundas pievienot burkānus un sautēt vēl 1 stundu.
4
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Zupas