Seleriju salāti ar āboliem un lazdu riekstiem
Sastāvdaļas
- 400g notīrīta selerijas sakne
- 400g āboli
- 200g auksti kūpināta desa
- 100g lazdu rieksti
- 200g laba majonēze
- sāls, pipari
Šī recepte atspoguļo "Mūsdienu Latviskās" garšas meklējumus.
Recepte - Raimonds Zommers "ZOMMERS.Mūsdienu latviskā virtuve"
Pagatavošana 4 porcijas
1
Desu sagriež plānās šķēlītēs. Lazdu riekstus apcep pannā bez taukvielām, noberž miziņu (ja nepieciešams) un riekstus sakapā.
2
Notīrītas selerijas un ābolu sagriež garos salmiņos un ieber bļodā. Pievieno majonēzi, sasmalcinātus riekstus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa.
3
Porcijas traukos liek saliek salātus un virsū kārto desas šķēlītes.