Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sendvičs ar olu-pašot un šķiņķi

Sastāvdaļas
  • 4 svaigas olas
  • 4 šķēles tostermaizes
  • 8 šķiņķa šķēles
  • 6 ēd.k. etiķis
  • 4 ēd.k. krējums
  • 2 ēd.k. franču sinepes
  • zaļumi pasniegšanai
  • sāls
Lai arī ārsti un dietologi nepārtraukti atgādina par brokastu nozīmi cilvēka organismam, daudzi joprojām neapzinās, cik svarīgi katru dienu sākt ar brokastu rituālu. Turklāt, brokastīm gatavotie ēdieni var būt daudzveidīgi un ļoti garšīgi. Nogaršojot šo sendviču - brokastis kļūs par gaidītāko maltīti arī jūsu mājās.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nelielā katlā uzvārīt 1l ūdens, pievienot etiķi un samazināt uguni. Olas, pa vienai iesitot zupas kausā, uzmanīgi pārliet ūdenī. Ūdens nedrīkst intensīvi vārīties, savādāk olas izšķīdīs. Vārīt 4 min, kamēr baltums ir sarecējis. Uzmanīgi pārcelt gatavas olas uz šķīvja lai noteik liekais ūdens.
2
Maizes šķēles apgrauzdēt uz pannas vai tosterī. Šķiņķi apcept no abām pusēm uz sausas pannas.
Pagatavot mērci - krējumu sajaukt ar sāli un sinepēm.
3
Uz maizes šķēles liek 2 šķiņķa šķēles, pa virsu olu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem un pārlej ar mērci.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm