Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Siera standziņas

Sastāvdaļas
  • 200g kārtainā bezrauga mīkla
  • 100g siers
  • 1 ola
  • sāls
Vēlaties iepriecināt mazo gardēdi? Piedāvājiet siera standziņas. Taču ne tikai nogaršot, bet arī pagatavot. Šī recepte patiešām ir vienkārši pagatavojama.

Pagatavošana

1
Mīklu atkausēt. Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem.
2
Sarīvēt sieru pēc iespējas smalkāk, lai pēc tam standziņu veidošanas process būtu vieglāks. Sieram pievieno 1 tējkaroti ķimenes un mazliet sāls (bez sāls var arī iztikt).
3
Kad mīkla mazliet atlaidusies, to izrullē nedaudz plānāku, pārziež ar sakultu olu un liek virsū sieru, ar karotīti vai mīklas rulli kārtīgi piespiežot to, lai nebirst nost. Tad mīklu sagriež ~2cm platās sloksnītēs. Ņem pa viena sloksnītei un katru, turot abus galus, savirpina, lai veidotos tāda kā spirālīte.
4
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un cep 10-12min līdz mīkla smuki uzpūtusies un siers kļuvis zeltaini brūns. Izņem ārā un atdzesē.
5
Mūsu izmaiņas. Mēs palielinājām siera daudzumu, jo mums ļoti-ļoti garšo siers. Un pa cik ķimenes ir nedaudz savdabīga garšviela un tā ne visiem garšo, tad mēs ķimenes nepievienojām.

Pievienot komentāru

Konditoreja