Siļķu pastēte ar āboliem
Sastāvdaļas
- 2 siļķu filejas
- 1 skābs ābols
- 1 šalotes sīpols
- 2-3 ēd.k. grieķu/turku jogurts
- 1 cieti novārīta ola
- citrona sula
- dilles
Siļķe ir lielisks vitamīnu A, D un B12 avots. Turklāt tā ir bagāta ar vērtīgajām omega3 taukskābēm.
Siļķe lietojama svaiga, kūpināta un marinēta. Un ko tikai no šīs mazās zivteles nevar pagatavot, piedāvājam vēl vienu recepti.
Pagatavošana
1
Siļķu fileju sagriezt. Abolu notīrīt un izgriezt serdi. Sīpolu un olu notīrīt. Ābolu, siļķes filejas gabalus, sīpolus, olu sablendēt. Pievienot jogurtu, pēc garšas citrona sulu, smalki sakapātas dilles.
2
Pasniedz ar grauzdiņiem vai tostmaizēm.