Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Siltais alus dzēriens "Baltais"

Sastāvdaļas
  • 500ml tumšais "Latgales alus"
  • 3 olu dzeltenumi
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 3-4 krustnagliņas
  • 1/2 citrona miziņa
  • 1 kanēļa standziņa
Ja vasarā glāze auksta alus ir ierasta lietu kārtība, tad ziemas periodā par to kaut-kā nedomājās. Taču velti: silts alus (pareizi pagatavots) var būt pat ļoti gards dzēriens. Pirmsākumos to gatavoja Skandināvu valstīs skarbie vikingi. Tad viņi iemācīja silto alu dzert savus kaimiņus - vāciešus un poļus, no kurienes tradīcija gatavot ziemā siltu alu, strauji izplatijās pa Eiropu. Nu laiks siltu alus dzērienu nobaudīt arī jums! PĀRMĒRĪGA ALKOHOLA LIETOŠANA VAR KAITĒT JŪSU VESELĪBAI. ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olu dzeltenumus uzputot ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Katliņā ieliet alu, pievienot garšvielas un uzkarsēt. Visu laiku maisot pievienot uzputotus olu dzeltenumus un turpinot maisīt karsēt, līdz dzēriens sabiezē.
2
Pasniedz uzreiz.

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni