Siltais sendvičs ar sēnēm un olu pašot
Sastāvdaļas
- 2 pilngraudu maizes šķēles
- 1 ēd.k. olīveļļa
- 1 ķiploka daiviņas
- 100g svaigi šampinjoni
- 100g salātu mix (spināti, biešu lapiņas)
- 1 tējk. Franču sinepes
- 2 olas
- 1 tējk. baltvīna etiķis
- sāls, pipari
Pašot - tas ir īpašs olu pagatavošanas veids, olas tiek vārītas bez čaumalas. Jāatzīst, ka tas nav sarežģītākais olu pagatavošanas veids, bet olām jabūt svaigām, ne vecākām par 4 dienām. Būtiskākais faktors ir ūdens nepārtraukta vārīšanās. Tieši šādi pagatavota ola sniedz ēdienam īpašo toni.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Maizi apgrauzdēt - var uz pannas, var tosterī.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un acpept tajā sasmalcinātu ķiploku, 1-2 min. Pievienot sagrieztas šķēlītēs sēnes un cept vēl apm. 5-7 min. Pievienot sinepes, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas, apmaisīt. Pievienot salātu lapiņas, atkal apmaisīt un izslēgt uguni.
3
Pagatavot olas "pašot", pievienojot ūdenim baltvīna etiķi.
4
Servē porcijas. Uz porcijas šķīvjiem liek pa vienai maizei, sadalīt sēņu-salātu maisīumu un pa virsu uzlikt pa vienai olai. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas. Pasneidzot olu pārgriezt, lai iztek olas dzeltenums.