Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siltais sendvičs ar sēnēm un olu pašot

Sastāvdaļas
  • 2 pilngraudu maizes šķēles
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ķiploka daiviņas
  • 100g svaigi šampinjoni
  • 100g salātu mix (spināti, biešu lapiņas)
  • 1 tējk. Franču sinepes
  • 2 olas
  • 1 tējk. baltvīna etiķis
  • sāls, pipari
Pašot - tas ir īpašs olu pagatavošanas veids, olas tiek vārītas bez čaumalas. Jāatzīst, ka tas nav sarežģītākais olu pagatavošanas veids, bet olām jabūt svaigām, ne vecākām par 4 dienām. Būtiskākais faktors ir ūdens nepārtraukta vārīšanās. Tieši šādi pagatavota ola sniedz ēdienam īpašo toni.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Maizi apgrauzdēt - var uz pannas, var tosterī.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un acpept tajā sasmalcinātu ķiploku, 1-2 min. Pievienot sagrieztas šķēlītēs sēnes un cept vēl apm. 5-7 min. Pievienot sinepes, sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas, apmaisīt. Pievienot salātu lapiņas, atkal apmaisīt un izslēgt uguni.
3
Pagatavot olas "pašot", pievienojot ūdenim baltvīna etiķi.
4
Servē porcijas. Uz porcijas šķīvjiem liek pa vienai maizei, sadalīt sēņu-salātu maisīumu un pa virsu uzlikt pa vienai olai. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas. Pasneidzot olu pārgriezt, lai iztek olas dzeltenums.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm