Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siltie lēcu salāti

Sastāvdaļas
  • 400g vārītas lēcas
  • 200g kupināts šķiņķis
  • 200g marinēts gruķis
  • 1 sīpols
  • 5 ēd.k. turku/grieķu jogurts
  • 1 ēd.k. sinepes
  • zaļumi
  • eļļa
  • sāls, pipari
Lēcas (Latīņu valodā: Lens culinaris) ir ēdami pākšaugi. Arheoloģiskie pierādījumi liecina, ka lēcas lietotas uzturā jau 13 000 gadus atpakaļ. Lēcām ir ļoti augsts olbaltumvielu saturs, tiek uzskatīts, ka trešais augstākais starp pākšaugiem un riekstiem. www.dienasdeva.lv

Pagatavošana 2 porcijas

1
Sīpolu, šķiņķi un marinētus gurķus sagriezt nelielos kubiņos. Pannā uzkarsēt eļļu un apcpet tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot šķiņķi un cept, kamēr šķiņķis apcepies. Pievienot lēcas un cept vēl 4-5min. Pārlikt bļodā.
2
Jogurtu sajaukt ar sinepēm un pievienot salātiem, samaisīt. Pēc garšās pievienot sāli un svaigi maltus piparus. Gatavus salātus pārkaisīt ar smalki sakapātiem zaļumiem un uzreiz pasniegt.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi