Skābeņu zupa
Sastāvdaļas
- 800 ml ūdens
- 200 ml piens
- 50 g sviests
- 1 olas dzeltenums
- skābeņu lapas (kārtīgas divas buntes )
- 100 g spināti
- 100 g bagete
- sāls un svaigi malti pipari
Ir laiks uzņemt vitamīnus un vārīt skābeņu zupu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Skābenes un spinātus noskalo, nosusina un sagriež smalkāk. Katliņā izkausē sviestu un apcep tajā skābenes un spinātus, apm. 2 minūtes. Pielej ūdeni, pievieno sāli un svaigi maltus piaprus pēc garšas un vāra 15 minūtes. Mazliet atdzesē un sablendē.
2
Zupas terīnē sajauc 50 ml piena ar olas dzeltenumu. Pārējo pienu pievieno zupai, uzvāra un visu laiku maisot pārlej terīnē.
3
Bageti sagriež un apgrauzdē.
4
Zupu pasniedz karstu, pārkaisot ar maizes grauzdiņiem.