Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šķelto zirnīšu pastēte

Sastāvdaļas
  • 300g šķelto zirņu (sausā veidā)
  • smalki sakapāti zaļumi
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa pēc nepieciešamības
Zirņus pamatā saimnieces gatavo zupās un saprotams tradicionāli uz Ziemassvētkiem ar speķi. Taču no zirņiem var pagatavot arī lielisku pastēti. Pamēģiniet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zirņus pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Novārītus zirņus izmalt vairākas reizes caur gaļas maļamo mašīnu vai sablendēt. Pievienot pēc garšas sāli, smalki sakapātus zaļumus un ķiplokus. Pēc nepieciešamības pievienot eļļu, lai masa būtu elastīgāka.
2
Šādu pastēti var pasniegt ar rupjmaizi vai baltmaizi, smērējot apakšā sinepes.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi