Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru

Sastāvdaļas
  • 500g kātaina bezrauga mīkla
  • 500g liellopa maltā gaļa
  • 200g krūtiņa ar garšvielām
  • 200g siers (Čedars, Holandes)
  • 150g barbekjū mērce
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
Gaisīgas un garšīgas maizītes, patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Noteikti izmēģinat šo recepti!

Pagatavošana

1
Mīklu atlaidina, izklāj uz darba virsmas, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un atstāj pilnībā atkust.
2
Pa to laiku pagatavo pildījumu. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā. Kūpinātu krūtiņu sagriež kubiņos, pannā tos apcep. Pievieno sīpolus un ķiplokus un cep visu kopā vēl pāris minūtes. Pievieno malto gaļu un cep, līdz gaļa gatava. Pievieno apm. pusi no barbekjū mērces un samaisa.
3
Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Mīklu izrullē un sagriež kvadrātos. Katru mīklas kvadrātu apsmērē ar barbekjū mērci, uzliek šķipsniņu siera un malto gaļu. Kvadrāta stūrus paceļ uz augšu un sastirpinā (kā sainīti).
4
Ja ir vēlme, smalkmaizītes apsmērē ar sakultu olu.
5
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 15 min. 180 grādos.

Pievienot komentāru

Konditoreja