Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smalkmaizītes burciņā

Sastāvdaļas
  • 75 g rozīnes
  • 250 g biezpiens
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • 1 ola
  • 50 g cukurs
  • 50 g piens
  • 50 g eļļa
  • 300 g milti
  • 1 paciņa cepamais pulveris
Ko mēs varam iesākt ar tukšu burciņu? Varam tajā krāt santīmus, varam izmantot kā ēzelītis Ī-ā tukšo medus podu, bet varam arī gatavot! Jā, tukša burciņa var kalpot kā lielisks trauks gatavošanai. Burkai jābūt karstumizturīgai un taisnai, vai trapecveida, lai smalkmaizīti varētu viegli izņemt arā

Pagatavošana

1
Burkas ieziež ar sviestu. Biezpienu sajauc ar citrona sulu, olu, cukuru, pienu un eļļu. Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri un rozīnēm. Abas masas samaisa kopā un lej burkās (piepilda 1/3 no burkas tilpuma). Cep iepriekš līdz 175 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 35 minūtes. Smalkmaizītes var pasniegt uzreiz, bet var arī vēl karstas burkas aizvākot, atdzesēt un tad kaut mēnesi glabāt ledusskapī. Šādā veidā maizītes var ilgi uzglabāt svaigas. Tas ir labs variants, kā vienmēr būt gatavam negaidītiem viesiem.

Pievienot komentāru

Konditoreja