Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Šokolādes alus kūka ar ķiršiem

Sastāvdaļas
  • 285g šokolāde (ne mazāk 70%)
  • 120ml ķiršu medalus
  • 180g šokolādes cepumi
  • 500ml saldais krējums 30%
  • 90g sviests
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 10g želatīns
  • Pildījumam:
  • 100g saldēti kirši
  • 150ml ķiršu medalus
Pats kūkas pagatavošans process aizņem tikai 20 minūtes. Mazāk pieredzējušām saimniecēm būs mazliet ilgāk, bet rezultāts ir ļoti svinīgs un garšīgs. Mūsu forma ir 22 cm diametrā - ja tev forma ir lielāka, tad ņem vairāk cepumus pamatnei, ja mazāka - tad mazāk vajag saldo krējumu. Lai izdodas!

Pagatavošana 22 porcijas

1
Ķiršus pārlej ar alu un atkausē. Želatīnu ieber bļodā, pārlej ar ūdeni un 10 minūtes uzbriedina.
2
Šokolādi ieber bļodā ar želatīnu, pievieno alu, samaisa un izkausē ūdens peldē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai.
3
Cepumus sasmalcina - to viegli var izdarīt ar blenderi vai virtuves kombainu. Pievieno mīkstu sviestu un sajauc, līdz masa ir viendabīga. Ja ir nepieciešams, tad var pievienot 2-3 ēd.k. ķiršu medalu. Cepumu masu pārliek formā un ar pirkstiem izlīdzina gar formas malām un apakšu. Kamēr puto saldo krējumu, pamatu liek saldētavā.
4
Saldo krējumu uzputo ar cukuru, pievieno šokolādes masu un uzputo vēlreiz. No saldētavas izņem formu ar pamatni un šokolādes masu kārto formā. Liek ledusskapī uz 3 stundām.
5
Ķiršus notecina un ar tiem izdekorē kūku.
6
Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Kūkas