Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Šokolādes-banānu deserts ar čia sēklām

Sastāvdaļas
  • 400ml kokosa piens
  • 70g čia sēklas
  • 30g kakao pulveris bez cukura
  • 4 banāni
  • 4 ēd.k. agaves sīrups vai medus
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakts
  • 1/2 tējk. kanēlis
  • 3 ēd.k. granola
Čia sēklas jeb Spānijas salvija ir vērtīgs pārtikas produkts un bijusi tradicionāla uztura sastāvdaļa senajām acteku un maiju ciltīm. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo recepti un pārliecinieties, ka šīs sēklas ir ne tikai noderīgas organismam, bet arī piešķir desertam īpašu noti.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Kokosa pienu, čia sēklas un agaves sīrupu vai medu sajauc un noliek uz 20 minūtēm uzbriest, tad sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno kakao pulveri, vaniļas ekstraktu un sablendē, lai masa kļūst viendabīga. Otrai daļai pievieno kanēli.
2
Vienu banānu sagriež šķēlītēs. Pārējos trīs banānus notīra un ar dakšu saspaida, lai veidojas viendabīga masa.
3
Porcijas glāzēs liek slāņos šokolādes masu, banānu masu, kokosa masu ar čia sēklām, tad granolu un banānu šķēlītes.
4
Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

Pievienot komentāru

Deserti