Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādes kūka ar turku jogurtu

Sastāvdaļas
  • 150 g turku/grieķu jogurts
  • 100g sviests (istabas temperatūrā)
  • 125 g cukurs
  • 1/2 vaniļas pāksts saturs
  • 2 olas, dzeltenumi un baltumi atsevišķi
  • 125 g tumšā šokolāde
  • 160 g kviešu milti
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
Šokolādes kūkas mēdz būt dažādas, taču šai kūkai ir kāda īpašība - tās nevar būt par daudz! Neticiet? Pagatavojiet paši!

Pagatavošana

1
Uzputot sviestu, cukuru un vaniļas pāksts saturu aptuveni 10 minūtes, kamēŗ masa paliek gaisīga un balta. Pa vienam atsevišķi pievienot olu dzeltenumus. Izkausēt ūdens peldē šokolādi un iemaisīt to mīklā. Pievienot jogurtu, miltus un cepamo pulveri un samaisīt. Uzputot olu baltumus līdz stingrām putām un lēnām iecilāt mīklā.
2
Mīklu pārlkt keramiskā vai čuguna cepešformā (plānās teflona vai silikona formas nederēs). Cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40-45 minūtes.
Kūku pilnībā atdzesēt un sagriezt kvadrātos.
3
Avots - www.lindahls.lv

Pievienot komentāru

Kūkas