Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šokolādes kūka Bon appetit.lv

Sastāvdaļas
  • 75 g tumšās šokolādes (72% kakao)
  • 4 olu baltumi (istabas temperatūrā)
  • 175 g cukurs
  • 75 g kviešu milti
  • 25g kakao pulveris
  • 150 ml verdoša ūdens
  • 150 g jebkuru ogu
  • &nbsp
  • Glazūrai :
  • 80 g tumšās šokolādes (72 % kakao)
  • 80 ml vāroša ūdens
  • 125 g dažādu svaigu ogu dekoram
Vienkārši brīnišķīga kūka! Ne velti piešķīrām īpašu garšīgu nosaukumu!

Pagatavošana

1
Uzkarsē krāsni līdz 185 grādiem.
2
Sagatavo formu. Ja forma ir apaļa (20cm), tad apakšu noklāj ar papīru, bet bortus iesmērē ar eļļu. Ja forma ir gareniska, tad noklāj krusteniski ar cepamo papīru.
3
Pagatavo mīklu: salauztu mazos gabaliņos šokolādi, kakao puveri un 150g cukura pārlej ar verdošu ūdeniuin maisa, līdz šokolāde ir izskusi un masa kļūst viendabīga. Ar mikseri istabas temperatūras olu baltumus saputo stingrās putās pakāpeniski pievienojot cukuru. Šokolādes masai pievienot izsijātus miltus un visu kārtīgi sajaukt. Mīklai pievienot 1/4 saputoto olu baltumu un uzmanīgi iecilāt. Tad pievienot pārējos olu baltumus un uzmanīgi sajaukt, līdz masa kļūst viendabīga. Tas ir jādara prātīgi, bet ātri, lai neiziet gaiss. Mīklu pārliet sagatavotā formā un pārkaisīt ar ogām iespiežot tās mīklā. Cep cepeškrāsnī 30-35 min. Izņemt kūku no krāsns, noņemt bortus un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai! Tikai kad kūka ir pilnībā atdzisusi, to var dekorēt un griezt.
4
Šokolādes glazūrai: šokolādi salauzt gabaliņos un pārlej ar verdošu ūdeni. Maisa, kamēr masa ir viendabīga. Gatavo šokolādi pārlej pāri kūkai un dekorē ar svaigām ogām.

Pievienot komentāru

Kūkas