Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spageti ar vistas gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas
  • pilngraudu spageti
  • 500g maltā vistas gaļa
  • 400g konservēti tomāti savā sulā
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • šķipsniņa čili pipari
  • olīveļļa
  • 1 tējk. cukurs
  • timiāns
  • sāls, pipari
Pirmsākumos spageti bija apmēram 50 cm gari, tomēr 20. gadsimta otrajā pusē popularitāti sāka gūt īsāki spageti un mūsdienās visplašāk pieejamie spageti ir apmēram 25—30 cm gari. Taču šajā reizē visu izšķir nevis izmērs, bet garša!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus smalki sakapāt. Burkānus sarīvēt uz dārzeņu rīves. Burkānus un sīpolus pievienot maltai gaļai, samaisīt. Pievienot sāli pēc garšas, čili piparus un vēlreiz kārtīgi samaisīt. No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.
2
Tomātus sasmalcināt un ar visu sulu ieliet katlā ar biezu apakšu. Pievienot pāris ēdamkarotes eļļas, timiānu, cukuru un sāli, samaisīt. Pievienot gaļas bumbiņas un sautēt apm 30 min, līdz bumbiņas ir gatavas.
3
Pa to laiku uzvārīt makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet. Makaroniem pievienot gaļas bumbiņas ar mērci, apmaisīt.
4
Pasniedz uzreiz, dekorējot ar timiāna lapiņām.

Pievienot komentāru

Pastas