Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Spaghetti with tomatoes, black olives and basil. Selective focus

Spaghetti alla puttanesca

Sastāvdaļas
  • 500g spageti makaroni
  • 500g tomāti
  • 5-6 anšovi
  • 10-12 olīvas
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. kaperi
  • oregano
  • olīveļļa
  • čili pipari
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Spaghetti alla puttanesca (burtiski tulkojot - "spageti prostitūtu stilā") ir diezgan pikants, nedaudz sāļš itāļu makaronu ēdiens. Popularitāti ieguvis 20 gadsimta divdesmitajos gados.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ķiplokus atbrīvot no miziņas, saspiežot ar nazi. Pannā uzkarsēt olīveļļu, apcept tajā ķiplokus un anšovus, kamēr anšovi ir pilnība izšķīduši. Tad pievieno pārējo - olīves, tomātus bez ādas, kaperus, oregano un čili piparus. Sautē kopā 5-6 min.
2
Spageti novārīt līdz "al dente" konsistencei (makaroniem jābūt mazliet cietiem). Noliet vārošu ūdeni. Makaronus neskalot! Pievienot spagetti mērcei un visu sajaukt.
3
Mērcei iesakām pievienot pāris karotes ūdens, kur vārījās makaroni, lai mērce vieglāk sajaucās ar spagetti. Dekorē ar zaļumiem un anšoviem.

Pievienot komentāru

Pastas