Spaghetti alla puttanesca
Sastāvdaļas
- 500g spageti makaroni
- 500g tomāti
- 5-6 anšovi
- 10-12 olīvas
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. kaperi
- oregano
- olīveļļa
- čili pipari
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Spaghetti alla puttanesca (burtiski tulkojot - "spageti prostitūtu stilā") ir diezgan pikants, nedaudz sāļš itāļu makaronu ēdiens. Popularitāti ieguvis 20 gadsimta divdesmitajos gados.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ķiplokus atbrīvot no miziņas, saspiežot ar
nazi.
Pannā uzkarsēt olīveļļu, apcept tajā ķiplokus
un anšovus, kamēr anšovi ir pilnība izšķīduši.
Tad pievieno pārējo - olīves, tomātus bez ādas, kaperus, oregano un čili piparus.
Sautē kopā 5-6 min.
2
Spageti novārīt līdz "al dente" konsistencei
(makaroniem jābūt mazliet cietiem).
Noliet vārošu ūdeni. Makaronus neskalot!
Pievienot spagetti mērcei un visu sajaukt.
3
Mērcei iesakām pievienot pāris karotes ūdens,
kur vārījās makaroni, lai mērce vieglāk
sajaucās ar spagetti.
Dekorē ar zaļumiem un anšoviem.