Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Meat curry with rice, selective focus.

"Steiks" karijā indiešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500 g 1/2 cm biezas cūkgaļas diļļu mērcē šķēles
  • 2 ēd.k. sviests
  • 2 vidēji sīpoli
  • 500 g tomātu gabaliņi savā sulā
  • 2 daiviņas ķiploki
  • 2 ēd.k. karijs
  • 2 tējk. sambal oelek (pupiņu un čili mērce)
  • sāls un pipari
Indijas virtuve ir viena no interesantākajām visā pasaulē. Pastāv uzskats, ka Indijā, kur galvenā ticība ir hinduisms, gaļu uzturā nelieto. Tomēr, ne visi, kas sevi pieskaita hinduistiem pilnībā atturas no gaļas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu sagriež kubiņos. Cepamajā pannā taukvielās to apbrūnina. Pievieno sāli un piparus. Gaļu pārliek katlā.
2
Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Cepamajā pannā atlikušajā taukvielu daudzumā tos viegli apbrūnina. Ieliek katlā. Pievieno tomātus un uzvāra.
3
Pievieno izspiestus ķiplokus, sāli, kariju un sambal oelek.
4
Katlam uzliek vāku un gaļu vāra 20 - 30 minūtes, līdz tā ir mīksta. Pievieno garšvielas, līdz ēdiens ieguvis nepieciešamo asumu.
5
Piedevas: vārīti basmati rīsi, grauzdētas kokosriekstu skaidiņas, ananasu gabaliņi, banānu šķēlītes, rozīnes, zemesrieksti, mango čatnijs.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni