Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Štollens

Sastāvdaļas
  • 250g miltu
  • 150g biezpiena
  • 50g cukura
  • 1 ola
  • 50g sviesta
  • 100 g attīrītu riekstu
  • 200g rozīnes
  • 50g augļu sukādes
  • 4 g cepamā pulvera
  • 1 ēd.k. apelsīnu ievārīuma vai marmelādes
  • &nbsp
  • Glazūrai:
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 4 ēd.k. apelsīnu sulas
  • 3 ēd.k. cukura
  • pūdercukurs pārkaisīšanai
Galvenā Ziemassvētku maize daudzās valstīs ir augļu maize. Dažādās variācijas, bet tas katrai tautai parādās Ziemassvētku galdā. Vācija tas ir štollens. Štollens atšķiras ar savu īpašo formu. Es iesaku pagatavot štollenu pāris nedēļas pirms un ietinot follijā, ievietot ledusskapī - tā štollens būs vel garšīgāks. Smuki iesaiņojot baltā vai brūnā cepamā papīra un pārsienot ar košu lenti to var ņem līdz ciemos kā ciemakukuli.

Pagatavošana

1
Riekstus sasmalcināt, sukādes sagriezt smalkāk, ja tās ir lielas. Cukuru, marmelādi/ievārījumu, riekstus, olu, biezpienu un sviestu sajaukt kopā. Pievienot rozīnes, un sukādes. Miltus izsijāt kopā ar cepamo pulveri un pievienot iepriekšējai masai un ātri iemīcīt elastīgu mīklu.
2
No mīklas izveidot štollenu. Šeit var noskatīties rullīti, kā pareizi veidot formu - spied šeit Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un novietot štollenu. Apsmērēt ar ūdeni, tad garoziņa būs skaistāka. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 190 grādos 30-40 min.
3
Sviestu izkausēt ar apelsīnu sulu un apsmērēt vēl siltu štollenu. Pārkaisīt ar cukuru un ļaut pilnībā atdzist. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Konditoreja