Štovēti kāposti ar alu
Sastāvdaļas
- 500g skābēti kāposti
- 1,5 gl medalus
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. cukurs
- 10g sviests
- sāls
Kādreiz saimnieces alu štovētiem kāpostiem pievienoja vien svētku reizēs, taču nu labs un kvalitatīvs alus mums ir pieejams arī ikdienā. Kādēļ sevi nepriecēt?!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolu sagriež mazos kubiņos. No kāpostiem nospiež sulu un sagriež smalkāk. Pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus. Pievieno kāpostus un cep 7-10 min. Tad kāpostus sabīda pannas malā un brīvajā vietā karsē cukuru, līdz tas izkūst un karamelizējās. Kāpostus samaisa ar cukuru, pievieno alu un turpina sautēt apm. 1 stundu.
2
Pasniedz kā piedevu pie gaļas vai ceptām desiņām.