Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strūdele ar šķiņķi un sieru

Sastāvdaļas
  • 300g kārtainā bezrauga mīkla
  • 200g kūpināts šķiņķis
  • 200g siers
  • 150g marinēts gurķis
  • 1 olas dzeltenums
Tikko tiek minēta strūdele daudziem rodas asocoācijas ar Austriju vai Vīni. Taču par strūdeles izcelsmes vietu vēsturnieki izsaka dažādas versijas un lai viņi turpina meklēt. Mēs, tikmēr, pagatavosim strūdeli ar šķiņķi un sieru.

Pagatavošana 4 porcijas

1
1. Šķiņķi un marinētus gurķus sagriezt kubiņos. Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
2
2. Uz darba virsmas izklāt tīru virtuves dvielīti un pārkaisīt to ar miltiem. Uz dvielīša izrullēt mīklu apm. 1-2 mm biezu. Uz mīklas izklāt šķiņķi, marinētus gurķus un 2/3 no sarīvēta siera, atstājot 2 cm no vienas malas brūvu. Ar dvielīša palīdzību sarullēt ruleti tā, lai brīvā mala būtu augšpusē un uzmanīgi sastiprināt malas.
3
3. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 170 grādiem. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Ruleti pārlikt uz cepešpannas ar šuvi uz leju, apsmērēt ar olu dzeltenumu, pārkaisīt ar atlikto sieru un cept cepeškrāsnī apm. 25-30 min.
4
Strūdeli pasniedz gan karstu, gan aukstu. Klāt var pasniegt krējumu vai kādu mērci.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi