Svaigie salāti ar vītinātu gaļu un Sniega bumbām
Sastāvdaļas
- 240g Sniega bumbas ar ķiploku
- 150g vītināta gaļa
- 125g dažādas salātlapas
- 100g avenes
- Mērcei:
- 4 ēd.k. olīveļļa
- 1 ēd.k. baltvīna etiķis
- 1 ē.k. citrona sula
- 1 ēd.k. Franču sinepes
- 1 tējk. medus
- sāls, pipari
Sniega bumbas ar ķiploku ir klasiskākās no visām trim Sniega bumbām – neskatoties uz šim sieram pievienoto ķiploku tās garšo vienlīdz izcili gan ēdienos, kur izmantota gaļa vai zivs, gan salātos. Izmēģiniet šo recepti un šaubas zudīs!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gatavojam mērci. Bļodiņā uzputot eļļu ar sinepēm, medu, etiķi un citrona sulu. Mērcē olīveļļu var aizstāt ar eļļu no Sniega bumbām. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
2
Salātlapas sakārtot porcijas šķīvjos. Pa virsu kārto vītinātu gaļu un Sniega bumbas. Pārlej ar pagatavoto mērci un dekorē ar avenēm.
3
Lai labi garšo!