Svaigie zaļie salāti ar viegli ceptiem grauzdiņiem
Sastāvdaļas
- zaļie salāti
- zaļie loki
- 150g krējums
- 100g turku/grieķu jogurts
- 1 tējk. franču sinepes
- 1 ēd.k. citronu sula
- 1 ēd.k. baltvīna etiķis
- 4 maizes šķēles
- sviests
- sāls, pipari
Par cik salāti ir lielisks C vitamīna un minerālvielu avots, tos vajadzētu lietot uzturā vismaz vienu vai divas reizes dienā. Tāpēc piedāvājam vēl vienu vienkāršu, bet gardu salātu pagatavošanas veidu.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Maizes šķēles apziest ar sviestu no abām pusēm un apcept pannā vai uz grila un tad sagriezt mazos kubiņos.
2
Nelielā blodiņā sajaukt kopā krējumu, jogurtu, sinepes, citrona sulu un etiķi. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
Zaļos salātus noskalot, apžāvēt un saplūkāt ar rokām. Lokus sagriezt smalkāk. Pārlikt visu bļodā, pievienot mērci un apmaisīt. Pārkaisīt ar grauzdiņiem un uzreiz pasniegt.