Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svaigu kāpostu-gurķu salāti ar jogurtu un kaperiem

Sastāvdaļas
  • 1 neliels jauns kāposts
  • 3-4 lauku gurķi
  • 200g turku/grieķu jogurts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 4 tējk. kaperi
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • dilles
  • sāls, pipari
Viena no nozīmīgākajām sastāvdaļām šajos salātos ir kaperi. Kaperus tradicionāli izmanto lai gatavotu marinādi un majonēzi, kā arī dažādas mērces. Taču arī dārzeņu salātos tie iederas itin labi. Kaperi piešķir salātiem patīkamu pikantu toni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Priekš mērces jogurtu sablendē ar ķiploku un citrona sulu. Kāpostu sagriezt palielos gabalos. Gurķi sagriezt plānās šķēlītēs.
2
Šķivjos kārto kāpostu un gurķa šķēlītes, pārlej ar mērci un pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Dekorē ar dillēm un kaperiem.

Pievienot komentāru

Salāti