Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tagliatelle pasta with prosciutto and parsley, selective focus

Taljatelle citronu eļļā ar vītinātas gaļas čipsiem

Sastāvdaļas
  • 75 g Parmezāns
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 1 citrons
  • 1 buntīte pētersīļi
  • 500 g taljatelli makaronu
  • 100 g vītinātas cūkgaļas
  • 5 ēdamk. olīveļļa
  • sāls, pipari, cukurs pēc garšas
Par pastas, jeb makaronu dzimteni tiek uzskatīta Itālija. Un jāsaka, ka itāļi patiesi ir lieliski dažādu ēdienu pagatavošanā. Arī šī taljatelle pagatavošanas recepte atceļojusi no saulainās Itālijas. Ielaidiet mazliet saules arī savā virtuvē !

Pagatavošana 4 porcijas

1
Ķiploka daiviņu notīra un smalki sakapā. Pētersīļus noskalo un sakapā. Parmezāna sieru sarīvē uz smalkās rīves. Citronu noplaucē ar verdošu ūdeni, uz rīves sarīvē mizu, izspiež sulu.
2
Atbilstoši instrukcijai novārīt makaronus, pievienojot 1 ēd.k. sāls uz litru ūdens.
3
Uz uzkarsētas pannas apcept vītināto gaļu līdz tā kļūst zeltaini kraukšķīga.
4
Uz tās pašas pannas uzkarsēt olīveļļu un karstai eļļai pievienot citrona miziņu un sulu, piebērt piparus un šķipsniņu cukura un uzkarsēt.
5
Pie citronu eļļas pieliet 4-5 ēdamkarotes ūdens, kurā vārījās makaroni.
6
Caurdurī nokāst makaronus, tad katlā makaroniem piejaukt sakapātus pētersīļus. Kārto šķīvjos. Pirms pasniegšanas katrā porcijā pievieno saplūkātus vītinātas cūkgaļas čipsus un pārkaisa ar parmezānu.

Pievienot komentāru

Pastas