Tomāti pildīti ar brinzu
Sastāvdaļas
- 8 lieli tomāti
- 300g Brinzas vai Mālpils siers
- pa pus-tējkarotei timiāna, rozmarīna un oregano olīveļļa
- svaigi malti melnie pipari
Vēl viena lieliska uzkoda, kura ne tikai labi garšo, bet arī kārdinoši izskatās.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Brinzu pārlej ar vārošu ūdeni un atstāj atdzist ūdenī - tas ir jādara, ja brinza ir pārāk sāļa. Ja garšo sāļāks, tad šī manipulācija nav jobligāta. Sieru sagriez apmēram 1 cm lielos kubiņos. Sieru sajauc ar garšvielām un eļļu, pārkaisi ar pipariem.
2
Tomātiem nogriez augšiņas, lai veidojas "vāciņi' un ar tējkaroti izgreb iekšpusi tukšu. Piepildi tomātus ar brinzas siera pildījumu, uzliec vāciņus atpakaļ un cep apmēram 10 minūtes uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos.