Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Sweet plum soup with fresh plum on background. Selective focus

Tomātu-aprikožu zupa

Sastāvdaļas
  • 1 litrs buljons (vai ūdens)
  • 4 ēd.k. tomātu pasta
  • 100 g aprikozes
  • paprika
  • 2 krustnagliņas
  • 2 ēd.k. degvīns
  • 100 g putukrējums
  • zaļumi
  • sāls un svaigi malti pipari
Zupas mēdz būt dažādas, cik dažādas ir gardēžu gaumes. Šādu zupu esot iecienījuši Ķīnā, kas tiek uzskatīta par aprikožu dzimteni.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Buljonam pievieno tomātu pastu, aprikozes, sāli, piparus, papriku, krustnagliņas un visu uzvāra. Ja zupu vēlas tumīgāku, tai var pievienot miltus (1 ēd.k.)
2
Kā pēdējo zupai pievieno degvīnu. Zupu pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem un katrai porcijai uzliek piku saputota krējuma.

Pievienot komentāru

Deserti