Tomātu mērce ar āboliem
Sastāvdaļas
- 4 kg tomāti
- 1 kg paprika
- 1kg āboli
- 1kg burkāni
- čili pipari
- sīpoli, ķiploki
Šī mērce lieliski papildinās jebkuru ēdienu kurš gatavots uz grila, turklāt āboli piešķir mērcei īpašu noti. Nobaudiet!
Pagatavošana
1
Dārzeņus sagriezt smalkāk. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Tad pievienot pārējos dārzeņus un uzkarsēt. Uz nelielas uguns vārīt 30-40 min. Ja pietrūkst šķidrums, var pievienot mazliet ūdens. Vēl siltu mērci sablendēt vai izmalt caur gaļas maļamo mašīnu, pievienot pēc garšas sāli.
2
Mērci pildīt tīrās sterilizētās burkās un aizvākot. Glabāt vēsā vietā.