Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātu zupa ar kalmāru frikadelēm

Sastāvdaļas
  • 4 lieli tomāti
  • 1 sīpols
  • 200g baltmaize
  • 1 paprika
  • 1 l dārzeņu buljons
  • 2 nelieli kalmāri
  • 1 olu dzeltenums
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • baziliks
  • sāls un svaigi malti pipari
Kalmāri satur veselu virkni nepieciešamo organismam vielu. Iekļaut tos savā ēdienkartē ir ieteicams visiem - tiem, kas rūpējās par figūru (zemas kaloritātes dēļ), tiem, kas sporto (olbaltumvielas labākais muskuļu veidošanas materiāls), ka arī tiem, kam svarīgs ārējais izskats - kalcijs, fosfors un selēns uzlabo nagu, matu un zobu struktūru. Un neizmirstiet - šajā produktā daudz joda, kas īpaši svarīgs Latvijas iedzīvotājiem.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kalmārus noskalot, noņemt ādu un izmalt gaļas maļamajā mašīnā. Pievienot baziliku, olu dzeltenumu, sāli, piparus, visu samaisīt.
2
Sīpolu un papriku sagriezt mazos kubiņos. Ķiplokus smalki sakapāt. Tomātus noblanšēt, noņemt ādu un sagriezt. Dziļā pannā uzkarsēt olīveļļu. Apcept tajā sīpolus, papriku un ķiplokus 2-3 minūtes. Pievienot tomātus un cept vēl 5-7 minūtes, kamēr masa kļūst viendabīga. Pārlikt katlā, pievienot dārzeņu buljonu un sagrieztu kubiņos maizi. Uzvārīt zupu, ik pa brīdim apmaisot.
3
No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā un pievienot zupai 5 minūtes līdz vārīšanās beigām. Katlu noņemt no uguns, pievienot sāli un piparus pēc garšas, uzlikt vāku un ļaut zupai 10 minūtes ievilkties.

Pievienot komentāru

Zupas