Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sastāvdaļas
  • 700-800g kūpinātas ribiņas
  • 400g konservētas sviesta pupiņas
  • 400g konservētas sarkanās pupiņas
  • 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 1 neliels sīpols
  • 1 neliels sīpols 2 ķiploka daiviņas
  • čili pipari
  • 1/2 tējk. katlēts timiāns
  • 1/2 tējk. kaltēts oregano
  • olīveļļa
  • svaigs baziliks
  • 100g rīvēts siers Parmezāns
  • krējums
  • sāls, pipari
Jo vēsāks laiks aiz loga, jo siltākus ēdienus gatavojam. Izmēģiniet šo vienkārši pagatavojamo zupas recepti un to noteikti pagatavosiet vēl.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 min. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 min.
3
Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām. Klāt pasniedz krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas