Upes forele ar spinātiem un sieru
Sastāvdaļas
- 2 upes foreles (netīrītas)
- 100g spinātu
- 200g mīksta siera
- 2 ēd.k. mārrutku
- 2 olas
- sāls
Vēlaties dāvāt garšu baudījumu sev un saviem mīļajiem ? Bet uz restorānu doties īsti nav vēlmes? Pagatavojiet restorāna cienīgu maltīti savās mājās! Tas nemaz nav sarežģīti, toties jūsu centienus novērtēs pat visprasīgākais gardēdis.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Foreles notīrīt no zvīņām un izgriezt žaunas. Foreli iegriezt gar
augšējo spuru, atstājot galvu un asti, izgriezt ar nazi vai šķērēm
asaku. Caur muguru iztīrīt iekšas un kārtīgi izskalot.
2
Spinātus noskalot, ar dvielīti nosusināt un smalki sakapāt. Olas uzputot līdz gaišām putām. Turpinot putot pievienot sieru. Masu sajaukt ar spinātiem un mārrutkiem, pēc garšas pievienot sāli.
3
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru vai folliju un uzlikt zivis ar vēderu uz leju. Piepildīt
foreles ar siera-spinātu masu. Katru zivi ietīt
follijā vai cepamā papīrā un cept iepriekš
uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī apm. 20 min.