Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Uzkodu maizītes ar bekonu un marinētiem sīpoliem

Sastāvdaļas
  • Mīklai:
  • 1gl. kviešu milti
  • 100ml ūdens
  • 6g raugs
  • 1 ēd.k. eļļa
  • sāls
  • Pildījumam:
  • 12 bekona šķēles
  • 300g piknika sīpoli marinādē
  • timiāns
Šādas uzkodu maizītes ir ātri un vienkārši pagatavojamas, turklāt, tās lieliski iederēsies gan uz ikdienas, gan svinību galda. Pievienojiet recepti savai recepšu grāmatai! ;)

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem.
2
Gatavo mīklu. Ūdeni mazliet uzsilda. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Tad pievieno pārējo ūdeni, sāli un eļļu. Iestrādā lielāko daļu miltus. Mīklu liek uz darba virsmas un iemaisa atlikušos miltus.
3
Mīklu sadala 4 vienādās daļās, izveido bumbas, uzklāj dvieli, kas apkaisīts ar miltiem un raudzē aptuveni 20 min. Katru bumbu izrullē, pārliek uz cepešpannas un uzliek pa virsu bekona šķēles un timiāna lapiņas.
4
Cep cepeškrāsnī apm. 15 min. maizītes izņem un atdzesē. Pasniedz ar marinētiem sīpoliem.

Pievienot komentāru

Pīrāgi un pīrādziņi