Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Vafeles ar upeņu medalu

Sastāvdaļas
  • 250ml upeņu medalus
  • 200g saldais krējums
  • 200g milti
  • 60g cukurs
  • 85g zemesriekstu sviests
  • 55g sviests
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. kakao pulveris
  • 1 ēd.k. kukurūzas ciete
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • sāls
  • Mērcei:
  • 150g cukurs
  • 250ml upeņu medalus
  • 250g saldētas upenes
Nevienam gardēdim nav noslēpums - augstas kvalitātes alus ir ne tikai baudāms dzēriens, bet arī lieliska sastāvdaļa dažādu ēdienu pagatavošanā. Šoreiz pagatavosim desertu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gatavo mērci. Katlā ar biezu apakšu ieber upenes, pievieno cukuru un alu un uz lēnas uguns vāra apm. 15 min. Uguni izslēdz.
2
Gatavo vafeļu mīklu. Sviestu un zemesriekstu sviestu kopā izkausē ūdens peldē. Atdzesē.
3
Lielā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, kakao, cieti un šķipsniņu sāls. Pievieno izkausētu sviestu, alu, saldo krējumu un visu sajauc. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus iemaisa mīklā, baltumus uzputo līdz stingrām putām un tad iecilā mīklā.
4
Vafeļu pannā izcep vafeles.
5
Vafeles pasniedz ar upeņu mērci.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm