Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vaniļas kēkss ar bumbieriem

Sastāvdaļas
  • Bumbieriem:
  • 4 bumbieri
  • 1l ūdens
  • 200g cukurs
  • 1/2 citrons
  • kanēļa standziņa
  • Mīklai:
  • 180 g sviests (istabas temperatūrā)
  • 190g milti
  • 190g cukurs
  • 3 olas
  • 40ml piens
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • vaniļas pāksts
  • pūdercukurs
Mūsu pārliecība ir - ēdienam jābūt ne tikai garšīgam, bet arī skaistam. Šī kēksa recepte ir lielisks apstiprinājums šim apgalvojumam.

Pagatavošana

1
Katlā ieliet ūdeni, pievienot cukuru, kanēļa standziņu, 1/2 citrona miziņu un svaigi spiestu sulu un uzvārīt. Bumbierus nomizot un nogriezt tiem apakšu, lai bumbieris kļūtu stabils. Caur bumbiera apakšu izgriezt serdi. Kad sīrups uzvārījies un cukurs izšķīdis, tajā ielikt bumbierus un vārīt, līdz bumbieri kļūst mīksti, bet saglabā formu. Laiks ir atkarīgs no bumbieru šķirnes - mums tas aizņēma 15 min. Bumbierus izņem un noliek atdzesēties uz šķīvīša.
2
Sviestu uzputo ar cukuru, līdz masa kļūst gaiša. Pa vienai iesit olas, ik pēc 1 min. putojot. Pievienot pienu, vaniļas pāksts saturu, cepamo pulveri un uzputot vēlreiz. Pēdējos pievieno miltus, vēlreiz uzputot. Cepamo formu ietauko un ielej mīklu. Bumbierus uzmanīgi iesprauž mīklā, iespiežot tos līdz apakšai. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 170 grādos apm. 1 stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Var gadīties, ka laiks atšķirsies - atkarīgs gan no formas, gan no cepeškrāsns.
3
Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Pievienot komentāru

Kūkas