Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Vecmāmiņas vistas zupa

Sastāvdaļas
  • 1 cālis (apm. 1 kg-1,2 kg)
  • 200g mājas makaroni ar dillēm
  • 50g selerijas sakne
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 5-6 smaržīgie pipari
  • 1-2 lauru lapas
  • eļļa
  • sāls
  • zaļumi un krējums pasniegšanai
Ēdienu, kurš garšojis bērnībā, garšas kārpiņas atpazīst uzreiz. Katrs pazīst savu "bērnības garšu". Šī zupa daudziem atsauks atmiņā viesošanos pie vecmāmiņas laukos un ar milzīgu mīlestību gatavoto zupu.

Pagatavošana

1
No vistas novārīt buljonu, izņemt no buljona un atdzesēt. Buljonu izkāst caur sietu un atgriezt atpakaļ uz uguns. Gaļu atdalīt no kauliem.
2
Sīpolu un selerijas sakni sagriezt mazos kubiņos, burkānu sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu, apcept dārzeņus un pievienot buljonam. Buljonam pievienot arī makaronus un gaļu un vārīt, līdz dārzeņi ir mīksti - apm. 10 min.
3
Pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas