Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vīnes šnicele

Sastāvdaļas
  • 4 teļa gaļas vai cūkgaļas gabali (200-250g)
  • 2 olas
  • milti
  • rīvmaize
  • sviests
  • sāls, pipari
Vīnes šnicele (vācu val.Wiener Schnitzel) — viens no populārākiem Austrijas virtuves ēdieniem. Tas ir diezgan plāns teļa gaļas (retāk cūkgaļas) gabals taureņa formā, panēts miltos, olā, rīvmaizē un cepts sviestā. Pirmo reizi "vīnes šnicele" minēta kādā 1884.gada pavārgrāmatā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļas gabalus sagriež šķērsām uz pusēm un atver kā taurentiņu (grāmatu). Gaļas gabalus mazliet izklapē, apviļā miltos, sakultā olā un rīvmaizē. Pannā izkausē sviestu un cep šniceli no abām pusēm līdz veidojas zeltaini-brūna garoziņa. Taukvielām jābūt pietiekami daudz, lai šnicele "peldētu". Cepšanas laikā vairākas reizes šniceli pārlej ar karstu sviestu, lai šnicele izceptos vienmērīgak.
2
Parasti šniceli pasniedz ar dārzeņu salātiem, kartupeļu salātiem, rīsiem vai ceptiem kartupeļiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni