Vista apelsīnu marinādē
Sastāvdaļas
- 1 vista (apm. 1,2 kg)
- 2 apelsīni
- 3 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
- 3 ēd.k. medus
- sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Vista apelsīnos skan mazliet neierasti, bet pēc garšas tas ir debešķīgi!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistu noskalot, apžāvēt. Apelsīnus sagriezt ripiņās. Sajaukt kopā medu, sinepes, sāli un piparus. Ar šo marinādi apsmērēt vistu. Vistu aplikt ar aplesīnu ripiņām un likt ledusskapī marinēties uz 2-3 stundām.
2
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Karstumizturīgā formā ielikt apakšā aplesīnus no vistas. Pa virsu uz apelsīnu šķēlītēm uzlikt vistu un cept 40-50 minūtes, kamēr vista ir gatava. Ik pa brīdim vistu apliet ar sulu, kas izdalās.