Vistas-dārzeņu zupa ar siera grauzdiņiem
Sastāvdaļas
- 800g vistas šķiņķis
- 200g makaroni
- 1 burkāns
- 1 sarkana paprika
- 1 dzeltena paprika
- 1 sīpols
- 7-8 melnās olīvas
- 20g dilles
- 10g sviests
- smaržīgie pipari
- lauru lapa
- sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
- Grauzdiņiem:
- 4-6 maizes šķēles
- 40-50g siers
- sviests
Šī recepte ir daudzu eksperimentu rezultāts. Šajā receptē katrs atradīs sev ko tīkamu. Un galvenais - tā ir viegla un ļoti-ļoti garšīga zupa. Nogaršojiet un ļoti iespējams, šī zupa ieņems savu stabilo vietu jūsu ēdienkartē!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Vistas šķiņķus ielikt katlā, pārliet ar 2l auksta ūdens, uzvārīt, noņemt putas, pievienot smaržīgos piparus un lauru lapu, samazināt uguni un vārīt 1 stundu. Buljonu izkāst, gaļu atdalīt no kauliem.
2
Burkānus un sipolus notīrīt, burkanu sagriezt stremelītēs, sīpolu grredzenos. Paprikas sagriezt uz pusēm, iztīrīt seklas un sagriezt. Pannā izkausēt sviestu un apcept taja dārzeņus apm. 10 min.
3
Buljonam peivineot makaronus, apceptus dārzeņus, gaļu un vārīt apmēram 20-25 minūtes. Olīvas sagriezt, dilles smalki sakapāt. Dilles un olīvas pievienot zupai, izslēgt uguni, apsegt ar vāku un ļaut 10 minūtes ievilkties.
4
Grauzdiņiem maizi apsmērēt ar ssviestu. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves, uzkaisīt uz maizēm, sakāŗtot uz restēm un cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos līdz siers kļūst zeltains.
5
Pirms pasniegšanas grauzdiņus var sagriezt kubiņos vai arī veselus ielikt šķīvī. Pārliet ar zupu un nekavējoties pasniegt.