sestdiena, 27. aprīlis
Minced meat ball with fresh vegetables spahetti and sauce, selective focus

Vistas gaļas bumbiņas ar dārzeņu spageti

Sastāvdaļas
  • 600g maltas vistas filejas
  • 1 ola
  • 100ml piena vai saldā krējuma
  • 3 ēd.k. mannas
  • 1 burkāns
  • 1 cukini
  • 50ml ūdens
  • eļļa cepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
Šī recepte ir iesūtīta recepšu konkursa "Labākās receptes mazuļiem" ietvaros. Recepti iesūtījusi Laila.Šī ir laba ideja, kā padarīt dārzeņu ēdienus interesantus bērniem. Arī kotletes šādā veidā pagatavotas ir mīkstas un sulīgas. Un nav mazsvarīgi- šo var ēst arī māmiņas, kuras domā par figūru, ja vien gatavojot pievienos klāt pienu, ne saldo krējumu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Dārzeņus kārtīgi nomazgāt. Burkānu notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, lai līdzinās spageti. Tāpat sagriezt cukini. Dārzeņus ielikt bļodā un pārkaisīt ar sāli, atstāt uz 10 min. Lieko šķidrumu notecināt.

Ķiploku smalki sakapā. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep tajā ķiplokus, Pievieno dārzeņu spageti, pārlej ar ūdeni un sautē minūtes 10 līdz dārzeņi ir gatavi.
Ja bērnam garšo paprika, tad arī to var sagriezt plānās strēmelītēs un pievienot pārejiem dārzeņiem.
2
Malto vistas gaļu sajauc ar pienu vai saldo krējumu, olu, mannu, sāli un kārtīgi samaisa. No gatavas masas ar mitrām rokām veido nelielas bumbiņas. Pannā uzkarsē eļļu un apcep bumbiņas no visām pusēm līdz zeltītai garoziņai.
3
Uz šķīvja sakārto spageti, apkārt sakārto bumbiņās un pa vidu uzlikt mazu trauciņu ar tomātu mērci, lai bērns varētu tur mērcēt bumbiņas.
4
Recepte iesūtīta recepšu konkursa ietvaros. Receptes idejas autors Laila no Jūrmalas

Pievienot komentāru

Receptes bērniem