Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļas pelmeņi buljonā

Sastāvdaļas
  • 1 vistas fileja
  • 150g rīvēts Parmezāns
  • 100g bekons
  • 3-4 vistas karkasi
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • smaržīgie pipari
  • muskatrieksts
  • sāls, svaigi malti pipari
  • Mīklai:
  • 1,5 gl mīlti
  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • sāls
Daudzi par pelmeņu izcelsmes vietu uzskata Sibīriju, tomēr tā gluži nav. Pilnīgi droši par pelmeņu dzimteni varam uzskatīt Ķīnu. Un pēc pēdējiem statistikas datiem, šajā valstī arī pelmeņu patēriņš ir lielākais pasaulē. Lai nu kā, gatavosim gardus pelmeņus paši!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Pagatavot mīklu. Uz tīras darba virsmas izsijāt miltus. Uztaisīt bedrīti un tur iesist olas un olu dzeltenumus. Pievienot sāli. Pamazām iemaisot miltos olu iemīcīt mīklu. Kad olas būs sajaukušās ar miltiem, tad jau mīcīt enerģiskāk. Viss process aizņems apm. 10-12 minūtes. Kad mīkla kļūs viendabīga, to pārkaisīt ar miltiem, apsegt ar pārtikas plēvi un atstāt uz 30 min.
2
Notīrītus sīpolu un burkānu sagriezt 4 daļās un apcept uz sausas pannas līdz viegli-brūnai garoziņai. Dārzeņus kopā ar vistas karkasiem pārlikt katlā, pārliet ar ūdeni, uzvārīt un noņemt putas. Pievienot smaržīgus piparus, sāli un vārīt uz lēnas uguns apm. 1 stundu. Pievienot vistas fileju un vārīt vēl 20 minūtes. Buljonu mazliet atdzesēt un nokāst, pārliet tīrā katlā. Gaļu atdalīt no kauliem, dārzeņus var izmest.
3
Bekonu smalki sagriezt un apcept sausā pannā. Atdalītu gaļu un vistas fileju samalt kopā ar apceptu bekonu. Pievienot parmezānu, muskatriekstu un sāli. Samaisīt. Mīklu izrullēt, izgriezt aplīšus vai kvadrātus, uzlikt pildīumu un malas sastiprināt.
4
Buljonu vēlreiz uzvārīt, pievienot pelmeņus un vārīt 4-5 minūtes, kamēr pelmeņi ir gatavi.
5
Pasniedz pārkaisot ar smalki sakapātiem zaļumiem.

Pievienot komentāru

Zupas