Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas giross citronu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas giross
  • 300ml vistas buljons
  • 1 ēd.k. pilngraudu sinepes
  • 1 ēd.k. rīvēta citronu miziņa
  • 1 ēd.k. oregano (var būt kaltēts)
  • 1 ēd.k. timiāns (var būt kaltēts)
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1 citrona sula
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
Citroni ir vieni no visplašāk izmantotajiem citrusaugļiem, tie ideāli sader gan ar gaļas, gan zivs ēdieniem. Šajā receptē citroni sniedz vistas galai saldskābenu toni, kas padara ēdienu īpašu.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.

Sinepes sajaukt ar citrona sulu, citrona miziņu, sāli, svaigi maltiem pipariem, timiānu un oregano. Ar šo masu iesmērēt vistas gaļu.
Ķiploka daiviņas notīrīt un ar plato naža galu saspiest. Pannā uzkarsēt eļļu, pievienot ķiploku un 2-3 min. cept. Pievienot vistu un apcept no abām pusēm līdz veidojas zeltaina garoziņa. Pieliet buljonu un pavārīt 3-4 min. Pannu ar vistu pārlikt cepeškrāsnī. Ja jums nav tādas pannas, ko var likt cepeškrāsnī, tad vistu ar buljonu pārliek karstumizturīgā formā. Cep apmēram 25-30 min, kamēr vista ir gatava.
2
Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni