Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas stilbiņi apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas stilbiņu
  • 3 apelsīni
  • brūnais cukurs
  • olīveļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Par īsteno apelsīnu dzimteni tiek dēvētas gan Indija gan Dienvidaustrumāzija, bet daži vēsturnieki balstās uz faktiem, kuros apelsīni saukti par Ķīnas āboliem. Tāpēc tieši Ķīna tiek uzskatīta par apelsīnu dzimteni, kur pēc zinātnieku domām, tos audzē vairāk kā 4000 gadus. Lai nu šie cīnās un lauž šķēpus, mēs tikmēr šo lielisko augli izmantosim kā neaizvietojamu piedevu vistas gaļai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Apelsīnus rūpīgi nomazgāt un nogriezt plānu mizas kārtu (tikai oranžo daļu, bez baltumiem). To viegli izdarīt ar dārzeņu mizojamo nazi. No apelsīniem izspiest sulu. Katliņā ielikt apelsīnu mizu strēmelītes un pārliet ar ūdeni tā, lai ūdens ir tikko nosedzis mizas. Uzvārīt, pavārīt 3-4 min un ūdeni noliet. Tā atkārtot 3-4 reizes, lai viss rūgtums no mizām iznāk ārā. Pēdējo reizi ūdenim pievienot cukuru, apelsīnu sulu un vārīt līdz šķidrums ir gandrīz iztvaikojis.
2
Vistas stilbiņus sakārot uz cepamās paplātes, pārkaisīt ar sāli un pipariem, pārliet ar eļļu un cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī apm. 50 min, līdz stilbiņi ir gatavi. Pašās beigās vistu pārliet ar apelsīnu mērci un paturēt krāsnī vēl 5-7 min, lai garšas sasūcas.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni