Vistas zupa ar pākšu pupiņām
Sastāvdaļas
- 700g vista (apm. puse no veselas vistas)
- 400g zaļās pākšu pupiņas
- 400g tomāti savā sulā
- 4 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k.olīveļļa
- timiāns
- rīvēts Pamezāns pasniegšanai
- sāls, pipari
Uztura speciālisti apgalvo, ka vistas gaļa ir piemērota diētai, jo tā satur līdz pat 10 reizēm mazāk tauku nekā citas gaļas. Turklāt, vistas gaļa satur līdz 25% vairāk olbaltumvielu. Nu tad pievienosim lieliskajai zupai arī vistiņu!
Pagatavošana 4 porcijas
1
No vistas izvārīt buljonu. Gaļu izņemt, atdzesēt un atbrīvot no kauliem. Sadalīt mazākos gabalos.
2
Pannā uzkarsēt eļļu un apcept smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot burkānus un cept vēl minūtes 5. Pievienot timiānu, sasmalcinātus tomātus un sautēt vēl apm. 5-7 min. Tomātu masu pārlikt katlā pie buljona. Pievienot arī sagreiztus kartupeļus. Vārīt 15-20 min, kamēr kartupeļi mīksti. Zupai pievienot zaļās pākšu pupiņas un vistas gaļu, vārīt 5 min. Uguni izslēgt, apsegt ar vāku un ļaut ievilkties 15 min.
3
Pasniedz ar rīvētu Parmezānu.