Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu aknu pastēte ar sidru

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistu aknas
  • 300ml ābolu sidrs
  • 3-4 sīpoli
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
Sidrs ir viegls alkoholisks ābolu dzēriens ar maigu šampanieša raksturu. Būdams vieglāks kā vīns, tas ir lieliski piemērots zivju ēdieniem, trusim, putnu gaļai, kā arī treknām aknām. Pasaulē pastāv liela sidru daudzveidība, tostarp arī bezalkoholisks sidrs bērniem. Šoreiz sidru izmantosim gatavojot pastēti, tas piešķirs tai īpašu toni.

Pagatavošana

1
Sīpolus un ķiplokus nomizot un sagriezt ripiņās. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieliet sidru, sautēt apm. 3 min. un pārlikt sīpolus multivārāmā katlā. Tajā pašā pannā apcept vistu aknas un pārlikt katlā pie sīpoliem. Sautēt 1 st. režīmā "Sautēšāna". Gatvas aknas mazliet atdzesēt.
2
Aknas sablendēt, pievienojot pēc nepieciešamības šķīdrumu, kurā tās vārījās. Aknu masai jābūt kā biezam krējumam. Masu saliet trauciņos un novietot ledusskapī uz pāris stundām, labāk uz nakti.

Pievienot komentāru

Uzkodas