Vistu stilbiņi ķiploku mētelī
Sastāvdaļas
- 24 vistas stilbiņi
- 1 gl rīvmaize
- 2 ēd.k. sauss oregano
- 1 tējk. sinepju pulveris
- 1 tējk. saldās paprikas pulveris
- 1/4 tējk. asais čili pipars
- 30g sviests
- sāls
- Marinādei:
- 1 gl. turku/grieķu jogurts
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
- Tabasco mērce
- sāls
Šādus stlbiņus var pasniegt arī kā uzkodu. Tikai šajā gadījumā jāatceras par pikanto garšu. Un vēl - jo slaidākas būs kājiņas, jo veselīgāka uzkoda!
Pagatavošana 12 porcijas
1
Gatavojam marinādi: Lielā bļodā sajaukt jogurtu, citrona sulu, sasmalcinātus ķiplokus, sāli un Tabasco mērci. Šajā marinādē iemarinēt vistu stilbiņus un ielikt ledusskapī uz 8 st.
2
Dziļā šķīvī sajaukt rīvmaizi, oregano, sinepju pulveri, papriku, sāli un asos piparus. Katru stilbiņu apviļāt garšvielu maisījumā.
3
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Sakārtot stilbiņus un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 45 min. 180 grādos.
4
Pasniedz siltus vai aukstus.