Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vraps ar grilētu vistu un cidoniju mērci

Sastāvdaļas
  • 1 lavašs
  • 1 liela vistas fileja
  • 2 tomāti
  • 1 marinēts gurķis
  • 150g krējums
  • 1-2 cidonijas
  • salātlapas
  • 4 ēd.k. Dižonas sinepes
  • sāls, cukurs
Cidonija ir ļoti būtisks vitamīnu avots un satur A, B1, B2, C, E, PP vitamīnus., kāliju pektīnvielas, balastvielas, minerālvielas.Cidonijas ieteicams lietot uzturā svaigā veidā pie tējām, spiežot sulu vai vienkārši sagriežot un aplejot ar cukuru. No šiem augļiem gatavo ne tikai ievārījumus, džemus, kompotus vai marmelādi, tā ir lieliska arī mērcēs.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas fileju sagriezt stremelītēs un iemarinēt 2 ēd.k. sinepes, pievienojot pēc garšas sāli. Vistu nolikt uz 2-3 stundām iemarinēties. Uzkarsēt grilu un cept līdz gaļa ir zeltaini-brūna.
2
Mērcei krējumu sajaukt ar atlikušām 2 ēd.k. sinepes un uz smalkās rīves rīvētu cidoniju. Pēc garšas pievieno sāli un cukuru.

Lavašu sagriezt 4 daļās. Uz katras lavaša loksnes kārto salātlapas, tomātu šķēles, marinēta gruķa strēmelītēs, vistas fileju un visu pārlej ar cidoniju mērci. Satin vrapu un nekavējoties pasniedz.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm