Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vraps kurzemnieku gaumē

Sastāvdaļas
  • 2 tortillas
  • 300g cūkgaļa
  • 8 ēd.k. gurķi kurzemnieku gaumē
  • 6 ēd.k. bietes asā marinādē
  • 3 ēd.k. krējums
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. eļļa
  • sāls, svaigi malti pipari
Angļu vārdiņš Wrap ir iedzīvojies arī mūsu platuma grādos. Šī vārda būtība - ap produktiem aplokāma maize, pankūka, lavašs. Vai ja labāk tīk - maizē pildīti produkti. Lai nu valodnieki strīdas, kā būtu pareizāk. Ir dzirdēta arī versija, ka Latviešu valodā pareizi šāda veida ēdienu būtu saukt par ietīteni. Mēs neuzstājam, bet piedāvājam pagatavot - garšo lieliski!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Gaļu sagriezt strēmelītēs un iemarinēt uz 2-3 stundām ar smalki sakapātiem ķiplokiem, sāli un pipariem. Pannā uzkarsē eļļu un apcep tajā gaļu līdz veidojas brūna garoziņa.
2
Pagatavot mērci - bietes sasmalcināt blenderī ar krējumu. Pievienot pēc garšas, kam vajag, ar sāli un pipariem. Tortillu izklāt uz darba virsmas un iesmērēt ar biešu mērci. Pa virsu uzlikt gaļas gabaliņus, marinētus gurķus. Vrapu satīt ruletē un sagriezt uz pusēm.
3
Pasniedz uz šķivīša

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm