Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļā aukstā tēja ar apelsīnu un čili

Sastāvdaļas
  • 4 ēd.k. zaļā tēja ar apelsīnu un čili
  • 1l minerālūdens
  • 250ml vārošs ūdens
  • 2 apelsīni
  • 2 citroni
  • 100g avenes
  • 6 ēd.k. sarkano aplesīnu sīrups
  • 4 ēd.k. cukura karameļu sīrups
  • ledus
Senie grieķi un romieši apelsīnus nepazina. Eiropā apelsīni parādījās tikai XVI gadsimta sākumā. Iespējams, ka portugāļi atveda apelsīnus no Indijas 1498. gadā, bet varbūt viņi tos atveda no Ķīnas 1518. gadā. /irlaiks.lv/ Lai kā arī būtu, šodien apelsīns ir zināms ik katram gardēdim. Taču šajā dzērienā tas garšo nedaudz savādāk, varbūt labāk?! Nogaršojiet! Gatavojot šo tēju jārēķinās ar laiku dzēriena atdzesēšanai.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tēju iebērt karstumizturīgā traukā, pārliet ar vārošu ūdeni un ļaut ievilkties 10 min. Tēju izkāst.
2
No 1,5 apelsīniem un 1,5 citroniem izspiest sulu. Sulu pievienot tējai, pieliet abus sīrupus, samaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai. Pirms pasniegšanas pieleit aukstu minerālūdeni.

Atlikušās apelsīna un citrona pusītēs sagriezt mazākos gabalos. Augļus un avenes salikt glāzēs, pievienot ledu. Pasniedzot pieliet aukstu tēju.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.